Rólam

Horváth Virág Viola okleveles (nyugati) asztrológus

Az asztrológia valahogy születésem óta körülvesz, gyerekkoromban Pap Gábor előadásain találkoztam először a zodiákussal. Mégis gyakorlatias irányban indultam el, közgazdászként végeztem a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Több év multi és marketinges tapasztalat után fordultam mélyebben az asztrológia felé. Németvölgyi-Nagy Renátánál tanultam nyugati asztrológiát, azóta is folyamatosan járok továbbképzésekre és jelenleg védikus asztrológiát tanulok.

Nagy fordulópont volt az életemben, amikor megismerkedtem a jógával és a védikus filozófiával. Az asztrológiával kapcsolatos hozzáállásomat is Yogananda szavai fogalmazzák meg a legjobban:

„Az igazságosság törvénye: sors, karma, végzet – vagy hívd aminek akarod – valahogyan, de nem véletlenül meghatározza eredetünket, fizikai felépítésünket, valamit észbeli és érzelmi sajátosságaink egy részét.

Fontos, hogy észrevegyük, hogy bár nem menekülhetünk el saját alapmintánktól, együttműködhetünk vele. Itt lép be a szabad akarat. Szabadon választhatjuk és világosan felismerhetjük megértésünk határait, és amint helyesen élünk választási képességünkkel, megértésünk tágul. Tehát, ha választottunk, el kell fogadnunk döntésünk következményeit, és onnan kell továbblépnünk.”

Paramahamsa Yogananda

Ilyen szellemben végzem az elemzéseket: igyekszem az alapminták sajátosságaira rámutatni, hogy jobban érthetővé váljon, hogyan élhetünk a szabad akaratunkkal.